

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από αύριο Πέμπτη για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε, ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει 45 ημέρες, δίνει στην κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, αλλά δεν σημαίνει αυτόματη επάνοδο ενός αυστηρού lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί όταν ξέσπασε η επιδημία της COVID-19.
Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, 567 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται από την εμφάνιση της COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.
Ισόβια κάθειρξη για 23 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα στο Τέξας – Ο δράστης δήλωσε ένοχος «για να αποφύγει τη θανατική ποινή»
Ο δράστης της σφαγής του 2019 σε ένα σουπερμάρκετ της ισπανόφωνης κοινότητας του Ελ.