

Ένα βίντεο που έγινε viral και παρουσιάζει τον αντίκτυπο του εγκλεισμού στη Σαγκάη στους κατοίκους της σβήστηκε από το κινεζικό διαδίκτυο από τους λογοκριτές προκαλώντας σήμερα σύγχυση και οργή στους χρήστες του διαδικτύου.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 12 νέους θανάτους και περισσότερα από 23.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Σαγκάη.
Εκείνοι που κατέληξαν ήταν κατά μέσον όρο 88 ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σαγκάης. Όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και κανένας τους δεν ήταν εμβολιασμένος.
Οι τοπικές αρχές αποδίδουν αυτή τη νέα αύξηση κρουσμάτων κυρίως στον υπερπληθυσμό σε ορισμένα παλιά κτίρια κατοικιών, όπου οι κουζίνες και οι τουαλέτες είναι κοινές.
Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Σαγκάης έχουν απομονωθεί από τις αρχές Απριλίου. Πολλοί δυσκολεύονται να προμηθευτούν φρέσκα προϊόντα και να επισκεφθούν έναν γιατρό.
Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών με τίτλο «Η Φωνή του Απριλίου» είναι ένα μοντάζ από φωνές κατοίκων που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια του lockdown με λήψεις από αέρος.
Σε αυτό ακούγονται κάτοικοι να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και για την σκληρή αντιμετώπισή τους από τις αρχές.
Ο δημιουργός του βίντεο έχει προσθέσει σε αυτές τις ασπρόμαυρες εικόνες, με χρονολογική σειρά, μια σειρά από ήχους από συνεντεύξεις Τύπου, από βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων.
Το βίντεο ξεκινά με τις φωνές πολιτικών να δηλώνουν, στην αρχή της επιδημίας τον Μάρτιο, ότι ένα σύντομο προληπτικό lockdown δεν θα ήταν σκόπιμο λόγω των οικονομικών του επιπτώσεων.
Αυτός ο αρχικός δισταγμός οδήγησε στην έκρηξη του αριθμού των θετικών κρουσμάτων που τελικά πυροδότησε το σημερινό lockdown, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.
Το βίντεο κοινοποιήθηκε μαζικά το βράδυ της Παρασκευής στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat. Όμως οι λογοκριτές κατάφεραν να σβήσουν κάθε ίχνος του μέσα σε λίγες ώρες.
Επίσης σβήστηκαν όλες οι αναφορές σε αυτό από το μικρομπλόγκ Weibo αλλά παρέμειναν κάποια σχόλια που επικρίνουν την λογοκρισία.
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.