Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αυστρία – Ανακοινώσεις από τον Κουρτς

Ξεπέρασε σήμερα τις 4.000 ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία, φτάνοντας το ρεκόρ των 4.453. Αυτό ανέφεραν οι εφημερίδες Kronen Zeitung και Oesterreich, πριν την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών. Ο αριθμός των μολύνσεων κορονοϊού στην Αυστρία σημειώνει σταθερή άνοδο, αλλά οι Αρχές της χώρας δεν έχουν επιβάλλει προς το παρόν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με τα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα θέατρα να παραμένουν ανοικτά.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους ειδικούς για την κατάσταση των νοσοκομείων.

9.386 κρούσματα στην Ελβετία

Στο μεταξύ, κατά 9.386 αυξήθηκαν το προηγούμενο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελβετία, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των υγειονομικών Αρχών, μία ημέρα αφού η κυβέρνηση αυστηροποίησε τους περιορισμούς. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν ανέρχεται πλέον σε 145.044 και οι θάνατοι σε 1.985

Σχετικά Νέα