

Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 5 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 14-18 Ιουνίου, σε σχέση με την εβδομάδα 7-13 Ιουνίου.
Καθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-50%), στην Ξάνθη (-45%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-34%), ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στη Θεσσαλονίκη (-27%) και στα Ιωάννινα (-27%). Οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο (+14%), με τα επίπεδα αυτού να παραμένουν σταθερά χαμηλά. Μείωση παρουσίασαν οι μετρήσεις της μέσης συγκέντρωσης του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.
Οι μεταβολές αυτές όμως δεν αξιολογούνται ποσοτικά λόγω των διακυμάνσεων και των χαμηλών τιμών του ιικού φορτίου. Στην Πάτρα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων ήταν πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.
Περιφέρεια Αττικής: Την περίοδο, 14-18/6/21, στην Περιφέρεια Αττικής, συνεχίστηκε η πτωτική πορεία που παρουσιάζει το ιικό φορτίο, με σημαντική μεταβολή (-34%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την εβδομάδα 7-13/6/21.
Θεσσαλονίκη: Την περίοδο 14-18/6/21, στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε εκ νέου μικρή μείωση (-27%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 7-13/6/21. Την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο στην πόλη κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Λάρισα: Την περίοδο 14-18/6/21, παρατηρήθηκε μείωση (-50%) των επιπέδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Λάρισας σε σχέση με την εβδομάδα 7-13/6/21.
Βόλος: Την περίοδο 14-18/6/21, τα επίπεδα του ιικού φορτίου στον Βόλο παρέμειναν σταθερά χαμηλά, χωρίς να παρατηρείται αξιοσημείωτη μεταβολή (+14%) σε σχέση με την εβδομάδα 7-13/6/21.
Ηράκλειο: Την περίοδο 14-18/6/21, στο Ηράκλειο, παρατηρήθηκε μείωση στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων, το οποίο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Χανιά: Το χρονικό διάστημα 14-18/6/21, στα Χανιά, παρατηρήθηκε μείωση στην τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων, το οποίο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Ρέθυμνο: Την εβδομάδα 14-18/6/21, στο Ρέθυμνο, συνεχίστηκε η μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων, το οποίο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Πάτρα: Την περίοδο 14-18/6/21, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας παρέμεινε πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης των εργαστηριακών μεθόδων που χρησιμοποιούνται.
Ξάνθη: Την περίοδο 14-18/6/21, παρατηρήθηκε μείωση (-45%) των επίπεδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης σε σχέση με την εβδομάδα 7-13/6/21.
Ιωάννινα: Την περίοδο 14-18/6/21, στα Ιωάννινα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε μικρή μείωση (-27%), παραμένοντας σταθερά χαμηλό. Σημειώνεται ότι υπήρξε αριθμός μετρήσεων χωρίς ανιχνεύσιμο φορτίο, δηλαδή με ιικό φορτίο κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.
Σχετικά Νέα
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στην πρώτη φάση των προκριματικών
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/5) η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, που.
Βόλος: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος στο κέντρο της πόλης – Έρευνες για τον εντοπισμό τους
Πανικός επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στην καρδιά του.
Αυτοκίνητο: Τα νέα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για την υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος σας έναντι φυσικών καταστροφών
Διευκρινίσεις για τη θέσπιση της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου έναντι φυσικών καταστροφών από τον.
Κιλκίς: Σπείρα διαρρηκτών είχε «ανοίξει» 23 εκκλησίες επί 8 μήνες – Και ανήλικοι μεταξύ των κατηγορουμένων
Εξιχνιάστηκε σειρά διαρρήξεων σε εκκλησίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο Κιλκίς. Δράστες είναι,.