

Καλπάζει τις τελευταίες ημέρες η πανδημία στη Γαλλία, με παραπάνω από 3.300 νέα κρούσματα να καταγράφονται στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, μια άνευ προηγουμένου αύξηση από τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με το Euronews, πλέον οι ειδικοί επιστήμονες και οι υγειονομικές αρχές προσανατολίζονται στη γενικευμένη χρήση μάσκας ακόμη και στους δρόμους με τους πολίτες να μην έχουν συγκλίνουσες απόψεις.
«Δεν νομίζω ότι όταν περπατάς στο δρόμο πρέπει να φοράς μάσκα. Στις δημόσιες συγκοινωνίες ή στα καταστήματα, ναι, αλλά να το φοράς συνεχώς όταν περπατάς μάσκα, δεν συμφωνώ με αυτό» λέει μια Γαλλίδα.
«Είμαι περισσότερο υπέρ της υποχρεωτικής μάσκας όταν βλέπουμε τον αριθμό των θανάτων. Είναι δύσκολο να τη φοράς με τη ζέστη . Αλλά είναι για όλους, για τους πιο ευάλωτους, γι ‘αυτό νομίζω ότι το να τη χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά παντού είναι καλό» είναι η άποψη μιας άλλης γυναίκας.
Το Παρίσι και η Μασσαλία είναι οι δυο περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο με βάση τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών.
Αντιμέτωποι όμως με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, όλο και περισσότερες μεγάλες πόλεις και τουριστικοί δήμοι απαιτούν τη χρήση μάσκας στο δρόμο, ειδικά σε αγορές ή σε πολυσύχναστους δρόμους.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.
Tέξας: Ένοπλος οχυρώθηκε σε παντοπωλείο και πυροβολεί αστυνομικούς
Σε εξέλιξη είναι ένα νέο περιστατικό ένοπλης βίας στις ΗΠΑ όπου ένας ένοπλος εισέβαλε.