Κορωνοϊός: Πώς διατηρούμε ασφαλές το περιβάλλον εργασίας σε γραφεία κι επιχειρήσεις

Τα γραφεία που εργάζονται οι περισσότεροι είναι κλειστού χώροι με εκατοντάδες «πηγές» για ιούς και βακτήρια: από τις ρωγμές στο πληκτρολόγιό σας και τα κουμπιά του ασανσέρ, μέχρι τις χειρολαβές και το ακουστικό του τηλεφώνου.

Αν και ο νέος κοροναϊός μεταδίδεται κυρίως μεταξύ των ανθρώπων, μένει ζωντανός για πολλές ώρες -ακόμα και μέρες- σε διάφορες επιφάνειες και μπορεί να κολλήσετε χωρίς να το καταλάβετε.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου, Πρόληψης και Ασφάλειας της Υγείας (OSHA) παρέχει συμβουλές για το πώς να απολυμαίνετε σωστά το χώρο εργασίας σας και τι πρέπει να ακολουθούν όλοι οι συνάδελφοί σας, για να είστε υγιείς και να συμβάλλετε στην λήξη της πανδημίας.

Κορωνοϊός στη δουλειά: Σκουπίστε με απολυμαντικό μαντηλάκι ή γενικώς με κάποιο καθαριστικό τον άμεσο προσωπικό σας χώρο στο γραφείο

Πριν ξεκινήσετε τη βάρδιά σας, απολυμάνετε το γραφείο, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι του υπολογιστή σας, το τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα ή επιφάνειες που εσείς ή οι συνεργάτες σας αγγίζετε πολύ.

Βεβαιωθείτε όμως ότι απολυμαίνετε με τον σωστό τρόπο. Για να γίνει η απολύμανση, η επιφάνεια που καθαρίζετε πρέπει να παραμείνει υγρή για 3 έως 5 λεπτά και αυτό θα απαιτήσει πολλά περάσματα με υγρό πανάκι ή μαντηλάκια.

Κορωνοϊός στη δουλειά: Πλένετε τα χέρια σας. Πολύ συχνά!

Ετοιμαστείτε για πολλά πέρα-δώθε στον πλησιέστερο νεροχύτη. Θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και αφότου φάτε κάτι, όταν αγγίζετε χειρολαβές, όταν φυσάτε την μύτη σας κλπ. Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, θα πρέπει να το κάνετε σωστά: τρίβουμε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα με το σαπούνι και ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.

Αν δεν έχετε σαπούνι χρησιμοποιήστε αντισηπτικό ή απολυμαντικό χεριών.

Κορωνοϊός στη δουλειά: Χειραψίες τέλος!

Ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε αποφεύγετε κάθε περιττή φυσική επαφή. Η άρνηση χειραψίας δεν συνιστάται απλώς: επιβάλλεται!

Κορωνοϊός στη δουλειά: Καθαρίστε το κινητό σας τηλέφωνο

Τι αξία έχει το πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών, αν το τηλέφωνό σας είναι μολυσμένο με σταγονίδια του κορωνοϊού, τα οποία παραμένουν ζωντανά στις οθόνες αφής για μέρες ολόκληρες; Θυμηθείτε πώς να απολυμάνετε το κινητό σας τηλέφωνο σωστά με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πηγή:.iatropedia.gr

Σχετικά Νέα