

Στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, που συνεχώς μεγαλώνει, προστέθηκε ακόμη μία νοσηλεύτρια που κατέληξε μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης.
Πρόκειται για μια 47χρονη, μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με ανακοίνωση κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους θανάτους των υγειονομικών υπαλλήλων ως εργατικά δυστυχήματα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:
Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με το ΕΣΥ. Περιλαμβάνει ένστολο και πολιτικό υγειονομικό προσωπικό.
Χθες χάθηκε από κορωνοϊο Νοσηλεύτρια ένστολη 47 ετών μητέρα δύο παιδιών. Πάλευε για τη ζωή της δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε. Παρ ότι ένστολη εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο.
Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτω λοιπόν ότι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της. Όμως προξενεί εντύπωση πως προστατεύονται τα δικαιώματα του ένστολου υγειονομικού προσωπικού και πως μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν στη πρώτη γραμμή. Στο εφημερείο του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής.
Σχετικά Νέα
Βόλος: Έξαλλος ο Μπέος κυνηγά χειριστές εκχιονιστικών (βίντεο)
Από τα ρούχα του βγήκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων που επιχειρούσαν να.
Εθνικό Θέατρο: «Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της»- Ανακοίνωση για τις παραιτήσεις
Παραιτήθηκε σήμερα (8/2) σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αφού.
Πάτρα: Διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, λόγω χιονόπτωσης
Δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω χιονόπτωσης, επικρατούν απόψε σε περιοχές της ανατολικής Αχαΐας. Σύμφωνα με.
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Εύβοια: Αγνοείται ηλικιωμένος, συναγερμός στα χιόνια
Μεγάλη κινητοποίηση εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που εξακολουθεί να σαρώνει την Εύβοια. Ομάδες.