Κορωνοϊός: Πέθανε 47χρονη νοσηλεύτρια του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, που συνεχώς μεγαλώνει, προστέθηκε ακόμη μία νοσηλεύτρια που κατέληξε μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης.

Πρόκειται για μια 47χρονη, μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με ανακοίνωση κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους θανάτους των υγειονομικών υπαλλήλων ως εργατικά δυστυχήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:
Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με το ΕΣΥ. Περιλαμβάνει ένστολο και πολιτικό υγειονομικό προσωπικό.

Χθες χάθηκε από κορωνοϊο Νοσηλεύτρια ένστολη 47 ετών μητέρα δύο παιδιών. Πάλευε για τη ζωή της δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε. Παρ ότι ένστολη εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο.

Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτω λοιπόν ότι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της. Όμως προξενεί εντύπωση πως προστατεύονται τα δικαιώματα του ένστολου υγειονομικού προσωπικού και πως μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν στη πρώτη γραμμή. Στο εφημερείο του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα