

Περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο κρούσματα του νέου κορωνοϊού είχαν καταγραφεί επισήμως στον κόσμο ως σήμερα το πρωί στις 07:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, η οποία στηρίχθηκε σε επίσημες πηγές.
Τουλάχιστον 1.502.478 κρούσματα της Covid-19 και συνολικά 87.320 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε 192 χώρες και εδάφη, κυρίως στις ΗΠΑ (432.132 κρούσματα και 14.817 θάνατοι), στην Ισπανία (146.690 κρούσματα και 14.555 θάνατοι) και την Ιταλία (139.422 κρούσματα και 17.669 θάνατοι).
Η Ευρώπη παραμένει η ήπειρος που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (772.592) και θανάτων (61.118).
Ο αριθμός των διεγνωσμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αντανακλά ωστόσο μόνον ένα μέρος του πραγματικού αριθμού τους, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών υποβάλει σε διαγνωστικές εξετάσεις μόνον αυτούς που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΔΝΤ για τον εμπορικό πόλεμο: «Μεγάλο αρνητικό σοκ» από τους δασμούς Τραμπ
Η πιθανότητα ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε στο 40%, από την πρόβλεψη του 25%.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Εκτοξεύθηκε στο 4,8% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024
Στο 4,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024 σύμφωνα με τη Eurostat, ξεπερνώντας.