

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την παράταση των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κίνησης των πολιτών για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, ως την 26η Απριλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
“Θα κάνουμε αυτό που κάνουν κι όλοι οι υπόλοιποι στον κόσμο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο, ούτε χρονοδιάγραμμα” σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας μέσω Twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ισχύς των μέτρων ενδέχεται να παραταθεί περαιτέρω, εάν κριθεί απαραίτητο.
Στην Παραγουάη. σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι αρχές κάνουν λόγο για 8 θανάτους από την ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 199 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ τη 10η Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο
Αισθητή επιβράδυνση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς “έσβησε” η επίδραση.
-
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ – Προστάτεψε τάνκερ του «στόλου φάντασμα» της Μόσχας
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε για ένα λεπτό τον εναέριο χώρο κράτους – μέλους.
Τουρκία: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο – Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Κούλου, στο Ικόνιο της.
Σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Κεντρική Τουρκία – Αισθητός και στην Άγκυρα
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε στην κεντρική Τουρκία και σύμφωνα με.