

ΗΠρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Στούντιο με Θέα», τόνισε πως η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης είναι αναμενόμενη και δεν χρειάζεται πανικός.
«Κάθε χρόνο είναι δεδομένο πως τους 3 μήνες τον χειμώνα θα υπάρχει πάντα μια έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, της γρίπης και γενικά των λοιμώξεων του αναπνευστικού», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η κινητικότητα των εορτών είναι υπεύθυνη για την έξαρση και αργότερα τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Σε ό,τι αφορά την νέα υποπαραλλαγή κορωνοϊού JN1, υπογράμμισε ότι τα συμπτώματα είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν υπάρχει κάποιο άλλο ανησυχητικό και επιπλέον, αυτή η υποπαραλλαγή δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και κατά συνέπεια δεν δημιουργεί πνευμονίες.
Η κα Παγώνη, υπογράμμισε ότι όσοι έχουν έστω και κάποιο σύμπτωμα μεμονωμένα, χωρίς να έχουν πυρετό και με αρνητικό τεστ καλό θα είναι να αποφεύγουν τις επαφές με άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία και κυρίως με υποκείμενα νοσήματα.
Ανάλογα θα πρέπει να ενεργούν και οι γονείς των παιδιών και να μη τα στέλνουν στο σχολείο όταν έχουν συμπτώματα, ανέφερε στη συνέχεια η κυρία Παγώνη καταλήγοντας πως τα κλασικά μέτρα προφύλαξης όπως για παράδειγμα η χρήση αντισηπτικού, είναι καθοριστικά για την αποτροπή της μετάδοσης των λοιμώξεων.
Σχετικά Νέα
ΚΕΠΑ: Έρχεται νέα δομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών- Όλες οι λεπτομέρειες
Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 θα τεθεί σε λειτουργία η νέα δομή διενέργειας Υγειονομικών.
Εκτέλεση Μοσχούρη: Η δολοφονία Ζαμπούνη και οι ομοιότητες που δείχνουν τη «Φωνή»
Τι ερευνούν οι Αρχές σχετικά με την εκτέλεση του άνδρα στο Χαλάνδρι. Το πιθανό λάθος των εκτελεστών του Χαλανδρίου.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της Πρωτομαγιάς – Τι θα γίνει με τα φορτηγά
Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της.
Πάτρα: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε τη 47χρονη ναυτικό
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο οδηγός του τράκτορα που παρέσυρε θανάσιμα την 47χρονη.