

Λίγη ώρα μετά το χθεσινό (Πέμπτη) μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την πορεία την πανδημίας, όπου ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άμεση ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ σε όλη την χώρα, δόθηκε στην δημοσιότητα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, με την οποία ενεργοποιήθηκε ξανά η ήδη ψηφισμένη διάταξη για ενοικίαση κλινών ΜΕΘ.
Πρόκειται για την ΚΥΑ με βάση την οποία υπάρχει διπλασιασμός της αποζημίωσης προς τους κλινικάρχες για την «επίταξη» ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.
Συνολικά υπολογίζεται ότι το κόστος της νοσηλείας που θα κληθεί να καταβάλει το κράτος στα ιδιωτικά νοσοκομεία θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό να σημειώνει:
«Με την ΚΥΑ που εξέδωσαν οι κκ. Κικίλιας και Σκυλακάκης (…), η κυβέρνηση παραδέχεται επίσημα ότι δεν υπάρχει ”διπλασιασμός των ΜΕΘ” όπως παραπειστικά ισχυρίζεται εδώ και καιρό. Αν ίσχυε αυτό γιατί σπεύδουν να προβλέψουν την εσωτερική μετατροπή κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ σε ΜΕΘ – covid και κυρίως τη διακομιδή σε ιδιωτικές κλινικές περιστατικών που νοσηλεύονται σε δημόσιες ΜΕΘ ;», σχολιάζει ο .
Η επαναφορά της επίμαχης ΚΥΑ έφερε και την αντίδραση του ΚΚΕ.
«Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Δείτε ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση:
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ν. Ανδρουλάκης: «Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μάχιμους πυροσβέστες»
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.