Κορωνοϊός: Οκτώ συλλήψεις και πάνω από 500.000 ευρώ πρόστιμα για παραβιάσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 511.850 ευρώ, αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις και οκτώ συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων που έκαναν την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Επίσης, την ίδια μέρα διενεργήθηκαν συνολικά 75.407 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.588 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό κυρίως σε ό,τι αφορά την άσκοπη μετακίνηση και τη μη χρήση μάσκας, όπως προκύπτει από την καθημερινή αποτίμηση των ελέγχων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Κατά τα άλλα, η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες καθώς και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ και καφέ στην Κρήτη για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας. Επίσης, σε ένα φροντιστήριο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για την παρουσία μέσα σε αυτό έξι μαθητών, οι οποίοι θα κληθούν με τη σειρά τους να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας.

Tέλος, η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και σε άλλον ιδιοκτήτη για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, ενώ ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη για λειτουργία παρά τους περιορισμούς και σε ιδιοκτήτρια καταστήματος μανικιούρ πεντικιούρ στην Αττική για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα