Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ κάνουν επένδυση-μαμούθ για φάρμακο κατά της COVID-19

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια έτσι ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη αντιικών χαπιών κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, η εν λόγω επένδυση θα αποτελεί μέρος ενός νέου «αντιικού προγράμματος για της πανδημίες» με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων που θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα που προκαλούν δυνητικά επικίνδυνοι ιοί όπως ο νέος κορωνοϊός.

Τα χάπια που θα χρησιμοποιούνται για να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα μετά από μόλυνση, βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης και δεν αποκλείεται να αρχίσουν να καταφθάσουν μέχρι το τέλος του 2021. Πλέον το μόνο που είναι υπό εκκρεμότητα είναι να ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές.

Όπως επεσήμανε ο δρ. Φάουτσι το νέο πρόγραμμα πρόκειται να επενδύει «επιτάχυνση διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» και αφορούν την καταπολέμηση του κορωνοϊού αλλά θα λειτουργήσει επίσης και ως εργαλείο καινοτομίας αναφορικά με νέες θεραπείες για άλλους ιούς. «Υπάρχουν λίγες θεραπείες για πολλούς ιούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πανδημίες», συμπλήρωσε ο Αμερικανός επιστήμονας.

«Τα εμβόλια παραμένουν ξεκάθαρα το επίκεντρο του οπλοστασίου μας», πρόσθεσε ακόμη. Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες για τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν μεταδόθηκαν την Πέμπτη από τους New York Times.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα