

Έτοιμος να επικαλεστεί τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τις ελλείψεις με τους αναπνευστήρες, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, για ν’ αντιμετωπίσει την κρίση του Covid-19 στη χώρα.
«Σήμερα έδωσα μία εντολή με βάση τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριες κατασκευαστικές εταιρίες θα μπορούν να παράγουν τους αναπνευστήρες που χρειαζόμαστε για να σώσουμε τις ζωές των Αμερικανών», ανέφερε σε μία δήλωση του ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στη δήλωση επίσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εντολή θα βοηθήσει τις εγχώριες κατασκευαστικές εταιρίες να «εξασφαλίσουν τις προμήθειες υλικών που χρειάζονται για να φτιάξουν αναπνευστήρες για να νικήσουν τον νέο κορωνοϊό.
Η χρήση του Νόμου Αμυντικής Παραγωγής θα απαλείψει τα εμπόδια τα οποία απειλούσαν την παραγωγή αναπνευστήρων.
«Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές και θα απαλείψει τα εμπόδια στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα οποία απειλούσαν τη γρήγορη παραγωγή αναπνευστήρων», προσθέτει στη δήλωση του ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η εντολή διατάσει τον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Τσαντ Γουλφ και τον γραμματέα των Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών, Άλεξ Αζάρ, «να χρησιμοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες εξουσίες σύμφωνα με τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής για να διευκολύνουν τον εφοδιασμό με υλικά θυγατρικές τους ή τις ίδιες τις εταιρίες: General Electric Company, Hill-Rom Holdings, Inc., Medtronic Public Limited Company, ResMed Inc., Royal Philips N.V. και Vyaire Medical, Inc., για την παραγωγή αναπνευστήρων».
Πηγή: CNN
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.