

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «αναρρώνει» από τον κορωνοϊό, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος υπουργός, και διαβιβάζει τις οδηγίες του στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επικρίνεται για την απόκρισή του στην πανδημία.
Αφού βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα, «ο πρωθυπουργός αναρρώνει, είναι σε καλή διάθεση», δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ντόμινικ Ράαμπ», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του. Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης χθες το πρωί, διευκρίνισε ο Γκόουβ.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια Covid-19. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και πέθαναν στο νοσοκομείο έφθασε τους 15.464, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε χθες, Σάββατο, η κυβέρνηση. Όμως αυτοί οι καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται γιατί περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, αποκλείοντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι.
Οργανώσεις που εκπροσωπούν οίκους ευγηρίας κάνουν λόγο για 4.000 έως 7.500 θανάτους στα ιδρύματα αυτά.
Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη την έξοδο από το lockdown.
«Ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ ανησυχητικός», εξήγησε ο Μάικλ Γκόουβ. «Τα ποσοστά μόλυνσης και θνητότητας επιπεδοποιούνται, αλλά δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι βρισκόμαστε ακόμη σε μια καθοδική τροχιά», προϋπόθεση που θέτει η κυβέρνηση προτού χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού.
Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αντιδράσει και η Sunday Times επανήλθε σήμερα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αγνόησε τις προειδοποιήσεις επιστημόνων και τις εκκλήσεις για προμήθεια ιατρικού υλικού και πως ο Μπόρις Τζόνσον απουσίασε από διάφορες συνεδριάσεις κρίσης που ήταν αφιερωμένος στον ιό.
Σε άρθρο του στη Mail on Sunday, ο ηγέτης των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πολύ αργή» στην κήρυξη του lockdown, την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ και την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού στους υγειονομικούς.
«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός δεν δόθηκε ψυχή τε και σώματι στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για την προμήθεια ιατρικού υλικού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με την Κίνα – Οι δασμοί δεν θα είναι 145%, αλλά δεν θα φτάσουν στο μηδέν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι αν.
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Παρών Σολτς και Σταϊνμάιερ – Θα παραστεί και ο Αντόνιο Γκουτέρες
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς.
Ο ΟΗΕ αναδιαρθρώνει την παρουσία του στη Συρία – Έκκληση για χρηματοδότηση
O Ντέιβιντ Κάρντεν, αναπληρωτής περιφερειακός Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη – Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της.