Κορωνοϊός: O ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τα κρούσματα στα σχολεία

Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των μαθητών που θα έχουν επιβεβαιωμένο θετικό τεστ έτσι ώστε να υπάρχει μια «εικόνα» για την κατάσταση, που επικρατεί στα σχολεία.

Η απάντηση αυτή δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ερώτηση, αν δηλαδή θα παρέχει στοιχεία για τα θετικά τεστ των μαθητών.

Υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Παιδείας τόνισε στο ethnos.gr, ότι η ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ.

Πάντως, και την προηγούμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας ενημέρωνε μονάχα για τα τμήματα ή τα σχολεία τα οποία έκλειναν λόγω κρούσματος, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του, τον αριθμό των σχολικών μονάδων και τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται.

Tόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρούς φόβους για τη διασπορά του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα και υπογραμμίζουν ότι σύντομα θα βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο της «άδειας αίθουσας», αφού τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων προβλέπουν ότι ένα τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δουλεύουν στα νηπιαγωγεία δηλώνουν ότι σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε άδειες αίθουσες.

Όπως υπογραμμίζει στο ethnos.gr, η νηπιαγωγός και εκπρόσωπος της Ένωσης Νηπιαγωγών, Μαρία Σπανού «στα νηπιαγωγεία δεν έχουμε θρανία και τα παιδιά κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο. Αν νοσήσει ένα τότε θα νοσήσουν όλα.

Ταυτόχρονα οι μαμάδες δεν υπάρχει περίπτωση να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εφόσον μάθουν ότι υπάρχει έστω και ένα κρούσμα.

Όταν η επιτροπή συνέταξε τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας μάλλον δεν έλαβε υπόψη της την ιδιαιτερότητα που έχουν τα νηπιαγωγεία και τον τρόπο με τον οποίο κάθονται τα μικρά παιδιά».

Υπάρχει ήδη σύστημα, που προβλέπει αναπληρώσεις εκπαιδευτικών, εφόσον απαιτηθεί, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος.

«Ο γονιός ξέρει πως ο δάσκαλος που είναι μέσα στην τάξη, έχει κάνει είτε rapid test είτε εμβόλιο ή έχει νοσήσει. Οπότε, είναι ασφαλής ως προς τον δάσκαλο», δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος .

Όσο για το αν υπάρξουν ζητήματα με κάποιον εκπαιδευτικό που νοσήσει και χρειαστεί να μπει σε καραντίνα, είπε πως «υπάρχει σχεδιασμός για την αναπλήρωση των δασκάλων ή εκπαιδευτικών.

Ούτως ή άλλως, υπάρχει ένα μεγάλο σύστημα για τις περιπτώσεις που δεν θέλουν να παρουσιάσουν οποιοδήποτε πιστοποιητικό, προβλέποντας για λειτουργία του συστήματος και πέραν αυτού με αναπληρώσεις καθηγητών και δασκάλων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα