Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ προσφέρθηκε να κάνει μαζικά τεστ στην Αράχωβα, αλλά ο δήμαρχος αρνήθηκε!

Ο Δήμαρχος Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr την διεξαγωγή μαζικών τεστ κορωνοϊού στους κατοίκους της πόλης.

Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού «σφυροκοπά» την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες με τα κρούσματα την τελευταία ημέρα να ανέρχονται σε 1.690, ο ΕΟΔΥ -στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει όσα περισσότερα τεστ για τον ιό είναι εφικτό- επικοινωνεί με πολλούς δήμους της επαρχίας για να τους παράσχει την δυνατότητα των τεστ στους κατοίκους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, προσκάλεσε τον Δήμο Δήμος Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας για την διεξαγωγή μαζικών τεστ κορωνοϊού στους κατοίκους της πόλης, όμως χωρίς αντίκρισμα. Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, φέρεται να αρνήθηκε να γίνουν έλεγχοι για τον ιό στην πόλη του, προφανώς υπό τον φόβο του πλήγματος στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία, από την ανακοίνωση πιθανών δεκάδων μολύνσεων. Σημειώνεται ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 9 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

 

Σχετικά Νέα