Κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος της Μόσχας ζήτησε από τους εργοδότες να μεταφέρουν το 30% των απασχολουμένων σε συνθήκες τηλεργασίας

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν με απόφαση του ζήτησε από όλες τις επιχειρήσεις της ρωσικής πρωτεύουσας να μεταφέρουν το 30% του προσωπικού τους σε συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας (τηλεργασίας) για την περίοδο από 5-28 Οκτωβρίου.

Ο Σομπιάνιν διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή στην Μόσχα επιδεινώθηκε η επιδημιολογική κατάσταση και οι συστάσεις που είχαν δώσει οι αρχές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

Στην εξ αποστάσεως εργασία θα περάσουν άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, όπως και πολίτες που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, εξαιρουμένων των πολιτών που η παρουσία τους στον χώρο εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα ιατρικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα, η Rosatom (υπηρεσία ατομικής ενέργειας) και η Roskosmos (διαστημική υπηρεσία) όπως και άλλοι τομείς στρατηγικής σημασίας.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν αναφερόμενος στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης είπε ότι «τα κρούσματα του κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται, περισσότερα από 2000 την ημέρα. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, περισσότερα από 5000 άτομα εβδομαδιαίως. Αυξάνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων που η κατάσταση τους είναι σοβαρή, περισσότερα από 1500 άτομα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας στην ζώνη ιδιαίτερου κινδύνου βρίσκονται τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι Μοσχοβίτες. Το ποσοστό των παιδιών μεταξύ των νοσήσαντων για πρώτη φορά ξεπέρασε το 19%, ενώ το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών που νόσησαν από τον κορωνοϊό τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε στο 20-25% σε σχέση με το 15% που ήταν το καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, δήλωσε ωστόσο αργότερα ότι οι αρχές τις ρωσικής πρωτεύουσας δεν σχεδιάζουν να πάρουν ριζικά περιοριστικά μέτρα, εάν η κατάσταση χειροτερεύσει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα