

Εξήγηση στο ερώτημα πολλών πολιτών γιατί σε χώρες όπως ηΙσπανία τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται, αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει χαμηλός, έδωσε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο καθηγητής και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού Ηλίας Μόσιαλος.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε πρόσφατα στην Ισπανία. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες. Αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει μικρός. Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχει μήπως εξασθενήσει ο ιός και έγινε λιγότερο επιθετικός;
»Όχι. Η ποιοτική ανάλυση της σύνθεσης των κρουσμάτων δείχνει ότι πλέον τα περισσότερα κρούσματα είναι νέοι άνθρωποι που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ασυμπτωματικοί η περνάνε τη νόσο με ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει να προσέχουν και οι περισσότεροι ακολουθούν τις οδηγίες των οργανισμών δημόσιας υγείας.
«Επομένως μήπως δεν πρέπει πλέον να ανησυχούμε γιατί οι ηλικιωμένοι προστατεύονται περισσότερο; Ισχύει αυτό ως ένα βαθμό αλλά θα εξαρτηθεί από τη διασπορά της νόσου τις επόμενες εβδομάδες. Θα εξαρτηθεί επίσης από την ποιοτική σύνθεση των νέων κρουσμάτων» προειδοποιεί ο καθηγητής.
Σχετικά Νέα
Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τechno 293 και 293 plus
Μετά την Ερμιόνη Γκίκα, η οποία το Μεγάλο Σάββατο (19/4) ανέβηκε στο πιο ψηλό.
Εξαφανίστηκε η 61χρονη Αρετή από την Καρδίτσα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός έχει σημάνει στο χωρίο Άγιος Γεώργιος στην Καρδίτσα μετά την εξαφάνιση της 61χρονης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..