

Η Moderna σκοπεύει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αφρική στο οποίο θα παράγει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με τεχνολογία mRNA ετησίως, περιλαμβανομένου του εμβολίου της κατά της covid-19, καθώς αυξάνεται η πίεση στις φαρμακευτικές βιομηχανίες να παράγουν φάρμακα στην αφρικανική ήπειρο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής της χώρας και της τοποθεσίας όπου θα ανεγείρει το εργοστάσιό της.
Η Pfizer και η BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής προκειμένου να παρασκευάζει περίπου 100 εκατομμυρία δόσεις ετησίως του εμβολίου τους κατά της covid-19 για την Αφρική.
Όμως η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο.
Το σχέδιο του ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να πείσει τη Moderna και τις Pfizer- BioNTech να στηρίξουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA στην Αφρική.
Στόχος του σχεδίου του ΠΟΥ και του μηχανισμού COVAX είναι το κέντρο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την παρασκευή εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία να διανεμηθούν στις χώρες της Αφρικής.
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν»
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο.