Κορωνοϊός- Μ. Θεοδωρίδου: «Η ανοσία με τρεις δόσεις εμβολίου ξεπερνά και τον χρόνο»

Για συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της αποκλιμάκωσης της πανδημίας, που όμως σκιάζεται από τον πόλεμο μίλησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Η μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης λόγω του πολέμου οδηγεί σε εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων. Η Συρία μετά από 13 χρόνια ελευθερίας από πολιομελύτιδα λόγω του πολέμου είχε την επανεμφάνιση 35 περιπτώσεων που σημανε συναγερμό σε γειτονικές χώρες και στην Ευρώπη. Καμιά χώρα δεν είναι άνοση στα λοιμώδη νοσήματα»

Αναφέρθηκε ακόμα σε συστάσεις για τον εμβολιασμό ανοσοκασταμένων παιδιών και ενηλίκων. «Για παιδιά και εφήβους 5-17 ετών συστήνεται η τρίτη δόση, 4 εβδομάδες από την δεύτερη. Για ενηλίκους συστήνεται ο εμβολιασμός με αναμνηστική 4η δόση, τρεις μήνες μετά τη 3η δόση. Αξιολογείται η τέταρτη δόση εμβολίου» σημείωσε.

«Η χορήγηση τέταρτης δόσης απασχολεί όλα τα κράτη και ήδη η Αγγλία όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι την ενέκρινε για τους άνω των 70 ετών. Θετική και η τοποθέτηση της Αμερικής. Ταυτόχρονα όμως, αυξάνονται και οι πληροφορίες ότι η ανοσία από τις τρεις δόσεις προφυλάσσει για μακρό χρονικό διάστημα. Θα γίνει αξιολόγηση για την τέταρτη δόση, θα μας απασχολήσει το θέμα αυτό, αλλά η ανοσία στις τρεις δόσεις ξεπερνά όχι μόνο τους 6 μήνες αλλά και το χρόνο», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα