Κορωνοϊός: Κλείνουν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο

Η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία είναι ιδιαίτερα δύσκολη ύστερα από τις παλινωδίες του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. Τα κρούσματα του κορωνοϊού αγγίζουν τα 2.700, ενώ 104 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την Τετάρτη (18/3) η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε -έστω και με καθυστέρηση- το κλείσιμο των σχολείων, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί σήμερα (19/3) και σε 40 σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Χαν ενημέρωσε πως από την Παρασκευή (20/3) η γραμμή “Waterloo & City” θα κλείσει μέχρι νεωτέρας, ενώ θα σταματήσουν και τα βραδινά δρομολόγια όλων των γραμμών.

“Ο κόσμος δεν πρέπει να μετακινείται, εκτός αν είναι πραγματικά αναγκαίο. Οι κάτοικοι του Λονδίνου θα πρέπει να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και αυτό σημαίνει πως πρέπει να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το Λονδίνο οφείλει να πάρει αυτά τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού”, ήταν το σχόλιο του Χαν.

Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση και στα δρομολόγια των λεωφορείων, αλλά θα συνεχιστούν κανονικά τα νυχτερινά. Μ’ αυτό τον τρόπο οι βρετανικές αρχές θέλουν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και πιο αυστηρά μέτρα το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Νέα