Κορωνοϊός: Η United Airlines θέλει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για το προσωπικό της

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Airlines θέλει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους υπαλλήλους της εταιρείας και ενθαρρύνει άλλες εταιρείες να πράξουν το ίδιο.

Πρόκειται για μια στάση που διαφέρει από αυτές που έχουν εκφράσει πρόσφατα άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η United είχε περισσότερους από 60.000 ενεργούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ στο τέλος του περασμένου έτους και έχει καλέσει πίσω στη δουλειά περίπου 17.000 άλλους εργαζομένους των οποίων οι θέσεις εργασίας είχαν περικοπεί πέρυσι.

“Το χειρότερο πράγμα που πιστεύω ότι θα έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου είναι τα γράμματα που έχω γράψει στα επιζώντα μέλη οικογενειών των συναδέλφων που έχουμε χάσει από τον κορανοϊό”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Scott Kirby σύμφωνα με το CNBC. Επομένως, για μένα, επειδή έχω εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του εμβολίου – και αναγνωρίζω ότι πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα – νομίζω ότι το σωστό για την United Airlines, και για άλλες εταιρείες, είναι να κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού”.

Ο Kirby αναγνώρισε τις προκλήσεις που υπάρχουν για τον εμβολιασμό του προσωπικού.

“Η United μπορεί ρεαλιστικά να είναι η μόνη εταιρεία που θα απαιτήσει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός”, είπε και πρόσθεσε: “Χρειαζόμαστε μερικούς άλλους. Χρειαζόμαστε μερικούς άλλους για να ηγηθούν. Ιδιαίτερα από τον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης”.

Η Southwest Airlines ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν απαιτεί “επί του παρόντος” από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν, αλλά ανέφερε ότι ενθαρρύνει έντονα το προσωπικό να το κάνει.

Η American Airlines είχε παρόμοια στάση, αναφέροντας στους υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα ότι “δεν σκοπεύουμε να απαιτήσουμε από τα μέλη της ομάδας μας εμβολιαστούν, εκτός εάν οι εμβολιασμοί τεθούν υποχρεωτικοί για είσοδο σε ορισμένους προορισμούς”.

Η United προέτρεψε τους υπαλλήλους της αυτήν την εβδομάδα να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό και να μην περιμένουν οδηγίες από την αεροπορική εταιρεία.

Σχετικά Νέα