Κορωνοϊός: Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία δεν είναι επαρκή

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία “δεν είναι επαρκή” απέναντι στην “δραματική κατάσταση” που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση “θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει” μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Αγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Οι Γερμανοί “θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί” μέχρι το τέλος του χειμώνα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

“Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί” εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι “πολύ, πολύ μολυσματική”, είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν “επειγόντως” απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα