Κορωνοϊός: Οι σκέψεις για την παράταση του lockdown

Παρά το γεγονός ότι τα γενικά στοιχεία της χώρας δείχνουν μία σταθεροποίηση της πανδημίας του κορονοϊού, στην Αττική τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η υπόθεση lockdown μπαίνει και πάλι σε στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο για τους ειδικούς όσο και για τις Αρχές. Το ιικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αθήνα, παραμένει υψηλό, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς και  επιτείνει την εύθραυστη κατάσταση όσον αφορά στην εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

O κορονοϊός συνεχίζει να «χτυπά» πολύ το κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ σημειώθηκαν 230 νέα κρούσματα, ενώ το σύνολο της Δυτικής Αττικής και ο Πειραιάς διαγράφουν και πάλι ανησυχητική πορεία, με 164 και 109 κρούσματα, αντίστοιχα.

Υπόθεση μετάλλαξη

 

Ιδιαίτερα ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως διευκρίνισε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με την ίδια, η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στη χώρα μας, ενώ η νοτιοαφρικανική είναι αυτή που οδήγησε τους ειδικούς σε απόφαση για εφαρμογή αυστηρών μέτρων στον Εύοσμο.

Σύμφωνα με την ίδια, τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα. «Το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει», εξήγησε.

Σχετικά Νέα