Κορωνοϊός – Γλυφάδα: Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο – Πού διενεργούνται rapid test

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης θετικότητας στη Γλυφάδα, όπου και πραγματοποιούνται πλέον σε καθημερινή βάση δωρεάν rapid test για όλους -κατοίκους και επισκέπτες- από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σε σύνολο 529 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου, στην Γλυφάδα βρέθηκαν 24 θετικά, ήτοι ποσοστό 4,54%.

Ο δείκτης θετικότητας είχε διαμορφωθεί χθες, Παρασκευή, στο 4,8% (583 τεστ εκ των οποίων 28 θετικά), ενώ την Πέμπτη στο 4,44%.

Αριθμός-ρεκόρ στα θετικά τεστ είχε καταγραφεί την Τρίτη 6 Ιουλίου, με τον δείκτη θετικότητας να φθάνει το 8,49%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Ενώπιον της κατακόρυφης αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων, με πρωτοβουλία του δήμου διενεργούνται πλέον rapid test σε καθημερινή βάση.

Ζητούμενο του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου είναι να διενεργούνται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι και να ακολουθεί η ιχνηλάτηση για τα θετικά τεστ, ώστε να περιορίζεται κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού, όπως επισημαίνει σχετικά ο δήμος Γλυφάδας.

Πού διενεργούνται τα rapid test

Την ερχόμενη εβδομάδα λόγω τεράστιου φόρτου εργασίας, η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Γλυφάδα 4 από τις 7 ημέρες -από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι-, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή 11 Ιουλίου: Δ’ Μαρίνα

Τρίτη 13 Ιουλίου: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

Πέμπτη 15 Ιουλίου: Πλατεία Αγίου Τρύφωνα, Άνω Γλυφάδα

Παρασκευή 16 Ιουλίου: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

Σάββατο 17 Ιουλίου: Δρόμος Ποιητών (Λαμπράκη και Μεταξά)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα