Κορωνοϊός: Γιατί ο Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στον εμβολιασμό ως εθελοντής

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όντας αρχηγός του κράτους, δεν μπορεί να είναι μεταξύ των εθελοντών που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χωρίς να περιμένει πότε θα ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές».

Αυτό δήλωσε την Τρίτη (24/11) ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα γιατί ο πρόεδρος δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Ο Πεσκόφ έδωσε έμφαση στο ότι «ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει χρήση ενός εμβολίου που δεν έχει πιστοποιηθεί». «Τώρα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και στη συνέχεια, εάν ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, θα το ανακοινώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που οι ενέργειες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη από τις εταιρείες που έχουν ριχτεί στη μάχη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε το Σάββατο (21/11) στους ηγέτες της G-20, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού «Sputnik-V» και σε άλλες χώρες που το χρειάζονται.

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως εγκρίθηκε το συγκεκριμένο εμβόλιο, τόνισε ότι το έκανε η κόρη του. Οι ρωσικές Αρχές δήλωσαν πρόσφατα ότι το εμβόλιο «Sputnik-V» είναι κατά 95% αποτελεσματικό.

Σχετικά Νέα