Κορωνοϊός: «Γιατί επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες» – Η απάντηση του Τσιόδρα

Από τους 22 θανάτους στην Ελλάδα εξαιτίας επιπλοκών του COVID-19, οι 18 είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες. Η απάντηση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, στο γιατί ο κορονοϊός επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες.

«Έχουμε τα δεδομένα από Κίνα, Ιταλία Νότια Κορέα. Οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο, είναι περισσότερα τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι. Υπάρχουν κάποια δεδομένα από SARS και MERS που είναι ξαδέρφια αυτού του ιού. Μπορεί να οφείλονται σε χαρακτηριστικά, όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ που γίνεται μεγαλύτερη χρήση από τους άνδρες. Το κάπνισμα συνδέεται με κάποιον μηχανισμό αύξησης υποδοχέων, ίσως προκαλεί μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Υπάρχει κάποιος ρόλος των οιστρογόνων. Σε πρόσφατα πειράματα είχαν δείξει ότι τα θηλυκά ποντίκια ήταν πιο ανθεκτικά στη λοίμωξη. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί. Στην Ιταλία συνέβη περισσότερο απ’ ότι στην Κίνα. Τα δεδομένα είναι ισχυρά για έναν προστατευτικό ρόλο σε ό,τι αφορά το γυναικείο φύλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον 821, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ανακοινώθηκε πως δύο κοινότητες της Ξάνθης τέθηκαν σε καραντίνα χωρίς κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Σχετικά Νέα