Κορωνοϊός – Γαλλία: 319 νέοι θάνατοι – Αύξηση 16% σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Γαλλία αυξήθηκε στους 2.314 από 1.995 την Παρασκευή, σύμφωνα με την γαλλικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές, υπήρξαν 319 θάνατοι σε ένα 24ωρο, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία ανήλθε σε 37.575, σε σύγκριση με 32.964 την Παρασκευή.

Η ημερήσια αυτή καταγραφή αφορά μόνο αυτούς που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, αλλά οι αρχές δηλώνουν ότι θα είναι σε θέση να συγκεντρώνουν στοιχεία για τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των εγγεγραμμένων θανάτων.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ είχε τονίσει σε συνέντευξη Τύπου πως η μάχη τώρα ξεκινά και πως το επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να είναι πολύ δυσκολότερο.

H Γαλλία παρήγγειλε 1 δισεκατομμύριο μάσκες από την Κίνα
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι η Γαλλία παρήγγειλε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο μάσκες, κυρίως από την Κίνα. Σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούνται 40 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα και αυτή τη στιγμή το απόθεμα επαρκούσε μόνο για τρεις εβδομάδες.

 

Σχετικά Νέα