Κορωνοϊός -Γαλλία: 2 νεκροί και 1.039 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο -Σύσταση για χρήση μάσκας παντού

Συνεχίζει να μεταδίδεται με γοργούς ρυθμούς ο κορωνοϊός στη Γαλλία, που κατέγραψε 1.039 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου υγείας, δύο άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα σε 30.296 από την έναρξη της πανδημίας. Το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα ξεπεράσθηκε και πάλι στην Γαλλία από τα τέλη του Ιουλίου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική έχει αυξηθεί, για πρώτη φορά από τις 9 Απριλίου, 388 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, έναντι 7.000 στην κορύφωση της επιδημίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Γαλλία βρίσκονται σε εξέλιξη 292 εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, με το ποσοστό των θετικών στο τεστ κορωνοϊού επί του συνόλου των ελέγχων να ανεβαίνει σε 1,6% την Τρίτη.

Σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους
Με βάση τα νέα δεδομένα, οι υγειονομικές Αρχές στη Γαλλία εξέδωσαν σύσταση στους πολίτες να φορούν μάσκα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον η απόσταση ενός μέτρου δεν μπορεί να τηρηθεί. Επιπλέον, συστήνεται η αποφυγή ακόμη και φιλικών ή οικογενειακών συναθροίσεων, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω μετάδοση του κορωνοϊού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως και η Τουλούζη θα περιληφθεί στον μακρύ κατάλογο των δεκάδων γαλλικών δήμων που επιβάλλουν την χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, την ώρα που το επιστημονικό συμβούλιο που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού προειδοποιεί για την επιστροφή της επιδημίας.

Από αύριο, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε πολλές πολυσύχναστε συνοικίες της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Γαλλίας, όπου «τα υγειονομικά μέτρα τηρούνται πλημμελώς», ανακοίνωσε η περιφέρεια της Οτ-Γκαρόν. Η απόφαση ελήφθη μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, και κυρίως μεταξύ των ατόμων 20 έως 30 ετών, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Στην Νίκαια, τηλεβόες έχουν εγκατασταθεί για να μεταδίδουν ανακοινώσεις ώστε να αποτρέπεται ο συνωστισμός και να υπενθυμίζεται η υποχρέωση της χρήσης μάσκας.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε ελεγχόμενη αλλά εύθραυστη κατάσταση»
Σήμερα, το επιστημονικό συμβούλιο της Γαλλίας που καθοδηγεί τις αρχές στην διαχείρισης της κρίσης, προειδοποίησε ότι η επιδημία είναι πιθανόν να επιστρέψει στην Γαλλία. «Ο ιός κυκλοφορεί κατά ενεργητικότερο τρόπο, καθώς ατονούν όλο και περισσότερο τα υγειονομικά μέτρα προστασίας: η ισορροπία είναι εύθραυστη και μπορούμε σε κάθε στιγμή να περάσουμε σε ένα σενάριο λιγότερο ελεγχόμενο όπως για παράδειγμα στην Ισπανία», προειδοποιεί το συμβούλιο.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε ελεγχόμενη αλλά εύθραυστη κατάσταση», αναφέρει το επιστημονικό συμβούλιο που θεωρεί «πολύ πιθανόν ένα δεύτερο επιδημικό κύμα να ενσκήψει το φθινόπωρο ή τον χειμώνα».

Σχετικά Νέα