Κορωνοϊός: Φόβοι για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα

Από ρεκόρ σε ρεκόρ βαίνει καθημερινά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που διαφαίνεται να γίνει και σήμερα, Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι σημερινές ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν πολλές περισσότερες μολύνσεις από τις 865 χθεσινές, ενώ εκφράζονται φόβοι για τετραψήφιο αριθμό.

Σημειώνεται πάντως, ότι ταυτόχρονα με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, έχει αυξηθεί κατά πολύ και ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη που ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα, έγινε γνωστό ότι διενεργήθηκαν 24.000 τεστ – αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, διαμορφώνοντας τον δείκτη θετικότητας στη χώρα στο 3,6%.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τις αρχές στη λήψη νέων μέτρων, στα οποία αναμένεται να αναφερθεί στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του. «Θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στους έλληνες πολίτες, να εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε πια αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα που έχει έρθει στην πατρίδα μας», τόνισε, αν και, όπως σημείωσε, «εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, τον Βασίλη Κικίλια, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα ανακοινωθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, παντού, και σε εξωτερικούς χώρους και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 συναγερμού.

Το μοντέλο της Γαλλίας
Επίσης, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η λήψη περιοριστικών μέτρων, που προσομοιάζουν στο γαλλικό μοντέλο.

Δηλαδή, απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, μεταξύ 1 με 5 π.μ. προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα όταν κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά Νέα