Κορωνοϊός: Έρχονται νέα τεστ αντισωμάτων – Πόσο αποτελεσματικά είναι

Την άμεση διάθεση των εργαστηριακών τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του COVID-19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Abbott, η οποία έχει ήδη αποστείλει στη χώρα μας 200.000 τεστ,αποτελεσματικότητας πλέον του 99%.

Τα τεστ αίματος, που φέρουν τη σήμανση CE, έχουν λάβει άδεια επείγουσας χρήσης από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για την ανίχνευση του αντισώματος, IgG. Αυτό το αντίσωμα προσδιορίζει εάν ένα άτομο είχε το νέο κορωνοϊό.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις σήμερα

Τα τεστ αντισωμάτων είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να προσδιοριστεί εάν κάποιος είχε προηγουμένως μολυνθεί από τον SARS-COV-2. Εκτιμάται, δε, ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση για τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου παραμονής των αντισωμάτων στο σώμα και εάν αυτά παρέχουν ανοσία.

Αυτή η γνώση θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων.

«Η Abbott έχει εστιάσει στο να διαθέσει τα τεστ COVID-19 στην αγορά το συντομότερο δυνατό προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας»,
δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βαρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε τα τεστ αντισωμάτων μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,
καθώς θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιος είχε τον ιό, δημιουργώντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη την ώρα που επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Σχετικά Νέα