Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα το 2024 λέει καθηγητής του Yale

Η επιστροφή στην κανονικότητα και στη ζωή όπως την γνωρίζαμε πριν από την πανδημία του κορωνοϊού ίσως να καθυστερήσει. Θα χρειαστεί χρόνος ακόμη και μετά την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα έως το 2024, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή του Yale Ν. Χρηστάκη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής του Yale Ν. Χρηστάκης αναφέρεται στις επιπτώσεις του κορονοϊού, τη ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά, ενώ κάνει αντιπαραβολή με άλλες αντίστοιχες καταστάσεις που έχει βιώσει η ανθρωπότητα.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη
Ερ.: Δεν είναι κι αυτή μια ιδιαιτερότητα της πανδημίας της εποχής μας, κύριε Χρηστάκη; Οι ασθενείς του covid-19 πεθαίνουν ολομόναχοι, χωρίς τα παιδιά τους…

Απ.: Δυστυχώς πολλοί πέθαναν μόνοι τους -το περιγράφω μάλιστα στο βιβλίο, «Το Βέλος του Απόλλωνα»- και το θεωρώ τελείως παράλογο, είναι αίσχος! Θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι στο πρώτο κύμα δεν υπήρχε επιλογή τότε, δεν είχαμε αρκετά μέσα ατομικής προστασίας, δεν είχαν οι γιατροί καν, ενώ δεν υπήρχε και ο χρόνος να προετοιμαστούμε… Τώρα στο δεύτερο κύμα δεν υπάρχουν αυτές οι δικαιολογίες και μάλιστα στην Αμερική δεν νομίζω πως εξακολουθούν να πεθαίνουν μόνοι τους.

Σχετικά Νέα