Κορωνοϊός: Εφιαλτική εκτίμηση για 100 νεκρούς την ημέρα και 4.000 ως τα Χριστούγεννα

Σε ακόμα μία εφιαλτική εκτίμηση προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας μετά και τα συνεχόμενα υψηλά νούμερα σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους.

«Μπορούμε να φτάσουμε τους 4.000 νεκρούς από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα», δήλωσε, μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Live News» στο Mega.

Ερωτηθείς για τους θανάτους από κορωνοϊό, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως «οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται, έχουν αυξητική πορεία και η εκτίμησή μου είναι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει περίπου στους 100 την ημέρα, κοντά στους 100», σημειώνοντας πως αντίστοιχα υψηλή θα είναι και η πίεση στους διασωληνωμένους.

«Αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως το «παράθυρο» του χρόνου κλείνει.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, είπε πως «είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Είναι μια συνέχεια της αυξητικής πορείας, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί ουσιαστικά η επίδραση τους θα φανεί μετά τις 15 του μηνός. Για αυτή την εβδομάδα περιμένουμε ισοσταθμικά μία συνεχή αύξηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε 7.000 και παραπάνω κρούσματα».

Μάλιστα, ανέφερε πως οι 1.100 νεκροί του Οκτωβρίου, «θα είναι πολύ περισσότεροι τον Νοέμβριο και θα δούμε πόσοι θα είναι τον Δεκέμβριο».

Τέλος στην ερώτηση για το αν θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για 3.000 θανάτους αυτό το δίμηνο, ανέφερε πως «είναι συντηρητικός ο υπολογισμός αυτός. Μπορούμε να φτάσουμε τους 4.000 νεκρούς από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα