Κορωνοϊός: Έχω 29χρονη άρρωστη στην κλινική, λέει διευθύντρια στο Σωτηρία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και στις νεότερες ηλικίες αναφορικά με τον κορονοϊό η διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής του νοσοκομείου Σωτηρία μίλησε για το πόσο πιθανό είναι να χτυπήσει ο κορονοϊός και τις νεαρές ηλικίες και χτύπησε… καμπανάκι!

«Έχω 29χρονη άρρωστη στην κλινική» είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε δει να χάνονται και πολλοί νέοι άνθρωποι με γρίπες και με πνευμονίες και νέοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας στην αντιμετώπιση του νοσήματος.

Μπορεί ο νεαρότερος οργανισμός να ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωστόσο κάθε χρόνο στη γρίπη χάνουμε πολλοί κόσμο, και δεν είναι όλοι πολλοί μεγάλοι, υπογράμμισε. Όπως ανέφερε πάντα υπάρχουν περιπτώσεις νεαρών ασθενών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στις οποίες ο ιός γίνεται τοξικότερος ή το ανοσοποιητικό τους δεν είναι τόσο δυνατό.

Δεν πρέπει να τρομάξουμε αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας», όσο αφορά τον Covid-19 και τους κινδύνους που κρύβει για όλες τις ηλικίες.

Σχετικά Νέα