Κορονοϊός: Δύο ακόμα ύποπτα κρούσματα σε Λάρισα και Χαλκιδική

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο. Τώρα στο μικροσκόπιο των γιατρών βρίσκονται και άλλα περιστατικά αφού επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι αργά η γρήγορα η επιδημία θα έρθει και στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες ώρες εξετάζονται στη Λάρισα μια 22χρονη η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και στη Χαλκιδική, ένας άνδρας νεαρής ηλικίας ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Και αυτός πρόσφατα είχε ταξιδέψει με την οικογένειά του στη Βόρεια Ιταλία. Το συγκεκριμένο άτομο έχει υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό και τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Αντίθετα αρνητικά ήταν τελικά τα αποτελέσματα για μια 68χρονη που είχε μπει σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όσο για την 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, νοσηλεύεται απύρετη και σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η ασθενής θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε απομόνωση για 14 ημέρες, σύμφωνα με το διεθνές θεραπευτικό πρωτόκολλο, λαμβάνοντας την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή. Μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο θα μείνει άλλες 27 ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

 

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά Νέα