

Τα φαρμακεία στην Αυστρία θα προσφέρουν στο μέλλον δωρεάν τεστ PCR, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά από αύριο, Πέμπτη, για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, για παράδειγμα στη νυχτερινή εστίαση, με τη σχετική συμφωνία να έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Επιμελητήριο Φαρμακοποιών και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ.
Τα τεστ θα προσφέρονται σε όλα τα φαρμακεία σε όλη την Αυστρία που τώρα διενεργούν τεστ αντιγόνου, και θα είναι εργαστηριακά τεστ PCR, που, σύμφωνα με την ίδια προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα δείγματος και με τον τρόπο αυτό ένα “χρυσό στάνταρ”.
Για τους ασφαλισμένους, τίποτα δεν αλλάζει σε σύγκριση με τα τεστ αντιγόνου που έχουν ήδη προσφέρει τα φαρμακεία. Αφού κλειστεί ραντεβού, το επίχρισμα λαμβάνεται στο φαρμακείο, το αποτέλεσμα αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μπορεί επίσης να παραληφθεί εκτυπωμένο.
Όπως και προηγουμένως για τα τεστ αντιγόνου, τη χρηματοδότηση των δωρεάν τεστ PCR διαχειρίζεται η κοινωνική ασφάλιση, η οποία στη συνέχεια εισπράττει τα χρήματα από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέροντας ότι η επιβάρυνση για τα φαρμακεία είναι πολύ μεγάλη και ότι αυτά λειτουργούν “στο όριο της κάλυψης κόστους”, αλλά είναι μια “απαραίτητη υπηρεσία”, διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την καλή υποδομή των φαρμακείων για τη διενέργεια τεστ σε όλη την αυστριακή επικράτεια.
Σε σχέση με την επιδημική εξέλιξη στη χώρα, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν σήμερα, Τετάρτη, 431 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα έχει φτάσει τις 10.729.
Αυτή τη στιγμή 111 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομείο στην Αυστρία, και από αυτούς οι 31 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η “επίπτωση επτά ημερών”, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 25,4.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Ο Μακρόν δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Γαλλία: Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες η κατάθεση της πρωταγωνίστριας τηλεριάλιτι και «βασίλισσας».