Κορωνοϊός – Αττική: Οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού ειδικοί προχώρησαν σε σειρά εισηγήσεων για τη λήψη αυστηρών μέτρων στην Αττική, τα οποία θα είναι οριζόντια και θα έχουν -αρχικά- διάρκεια δυο εβδομάδων.

Μεταξύ άλλων, στα μέτρα -που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα- περιλαμβάνονται νέοι κανόνες για μάσκες, αναστολή θεαμάτων – συναυλιών, ειδικοί περιορισμοί για την εστίαση, τις λαϊκές αγορές και για το ωράριο καταστημάτων.

Κορωνοϊός: Οι 3 δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα στην Αττική
Επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Νίκος Σύψας, σήμαναν ένα ακόμη «καμπανάκι» τονίζοντας ότι στην Αττική έχει ήδη καλυφθεί το 60% των διαθέσιμων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μεταξύ άλλων, εισηγήσεων οι επιστήμονες έχουν προτείνει και την επαναφορά της τηλεργασίας τόσο για τον ιδιωτικό τομέα όσο και για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 102, η συντριπτική πλειοψηφία, εντοπίστηκε στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 102, η συντριπτική πλειοψηφία, εντοπίστηκε στην Αττική.

Σχετικά Νέα