Κορωνοϊός-Αντιπρόεδρος ιρλανδικής κυβέρνησης: Πολύ απίθανο ο κόσμος να μπορέσει να πάει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό φέτος

Είναι «πολύ απίθανο» οι πολίτες της Ιρλανδίας να μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος, αφού δεν μοιάζει εφικτό το να έχει εξασφαλιστεί συλλογική ανοσία έναντι του νέου κορονοϊού «έγκαιρα», τόνισε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης, ο Λίο Βαράντκαρ.

«Δεν μου αρέσει καθόλου που σας λέω πρώτος το κακό μαντάτο, αλλά νομίζω θα είναι πολύ απίθανο ο κόσμος να μπορέσει να πάει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό φέτος, ακόμα κι αν τα εμβόλια αποδειχθούν όσο αποτελεσματικά ελπίζουμε πως θα είναι», ανέφερε ο κ. Βαράντκαρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Εξήγησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι με δεδομένους τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, θα ήταν παράνομο να πάει κανείς να παραθερίσει στο εξωτερικό, ενώ θύμισε πως με βάση τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα χρειαστεί να έχει εμβολιαστεί το 70 ως το 80% του πληθυσμού ώστε να επιτευχθεί η επιλεγόμενη συλλογική ανοσία έναντι του νέου κορωνοϊού.

Η Ιρλανδία έχει καταγράψει πάνω από 3.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 290.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα