Κορκίδης: Προς τη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Σε πρώτη ανάγνωση το νέο νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς εκσυγχρονίζει το εργατικό δίκαιο μετά από πολλά χρόνια και προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και επιχειρήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να καταπολεμήσει την μαύρη εργασία και τις αδήλωτες υπερωρίες αλλά και να δώσει με διαφανείς όρους τη δυνατότητα σε εργαζομένους και εργοδότες να ρυθμίζουν τον χρόνο απασχόλησης. Παρέχει, επίσης, περισσότερα δικαιώματα στους γονείς που αποκτούν παιδιά. Στο ΕΒΕΠ έχουμε επισημάνει κατά καιρούς τις διαχρονικές παθογένειες της εργατικής νομοθεσίας και ευελπιστούμε ότι το τελικό νομοσχέδιο, θα δίνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωσηστο επίκεντρο του νέου νομοσχεδίου θα πρέπει να βρεθούν εργαζόμενοι και εργοδότες. Γιατί χωρίς καλά αμειβόμενους εργαζομένους δεν θα μπορούν να υπάρξουν υγιείς επιχειρήσεις και το αντίθετο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα