Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στην πορεία και την αστυνομοκρατία

Η χθεσινή επέτειος του Πολυτεχνείου χαρακτηρίστηκε εντελώς διαφορετική απ’ όλες σχεδόν τις προηγούμενες, καθώς στις φετινές εκδηλώσεις τα επεισόδια ήταν πολύ περιορισμένα και δεν θύμιζαν σε τίποτε προηγούμενες χρονιές.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, και ιδίως τα τελευταία 24ωρα πριν από την πορεία, τα Εξάρχεια και οι γύρω περιοχές ήταν γεμάτες από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας όπως αυτό εγκρίθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη φαίνεται πως είχε θετικά αποτελέσματα για την αστυνομοκρατία που ήθελε να πετύχει.

Είναι η πρώτη φορά που η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είχε την ίδια κατάληξη που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια – τουλάχιστον ως προς την έκταση των συγκρούσεων.

Στην πορεία επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας

Εντύπωση, βεβαίως, προκάλεσε η παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, παρουσία που έγινε και λόγος πολιτικής αντιπαράθεσης. Βεβαίως, ο ίδιος δεν πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, κάπου στην μέση αποχώρησε αφήνοντας τα υπόλοιπα στελέχη να συνεχίσουν τη διαδήλωση κατά της αμερικανικής πολιτικής.

«Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα», σχολίασε το κυβερνών κόμμα μέσω του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού.

Σε απάντηση αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε με ανακοίνωσή του: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο». Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμη πως «όσο αστείο, άλλωστε, ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας, μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Ανάλογο ήταν και το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για την συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αντιαμερικανική πορεία: «Ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια ήταν τακτικός επισκέπτης της πρεσβείας. Φέτος ξανάρχισε να διαδηλώνει απ’ έξω. Η υποκρισία στο αποκορύφωμα της».

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο την απόφασή του να συμμετάσχει στη «αντιαμερικανική» πορεία: «Φέτος, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί» και πρόσθεσε : «Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Κόντρα Χρυσοχοΐδη – Ραγκούση

Την ίδια ώρα, η κόντρα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση παίρνει διαστάσεις εμφυλίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα να κατηγορεί την κυβέρνηση για βία και αστυνομοκρατούμενο κράτος. Ο υπουργός εσωτερικών με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα,  αποδίδοντας το κλίμα έντασης στον εσωκομματικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ·.

 

Σχετικά Νέα