Κόντρα Μπακογιάννη – Γιαννακόπουλου με φόντο το «Τριφύλλι»

Στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα για τον Δήμο Αθηναίων βρίσκεται ξαφνικά ο Παναθηναϊκός, καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επαναφέρει στο προσκήνιο το project της «διπλής ανάπλασης» – να αποκτήσει έδρα στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός, παραχωρώντας τις εγκαταστάσεις της λεωφόρου Αλεξάνδρας στον Δήμο προς ανάπλαση.

Η κίνηση αυτή μπορεί να ικανοποιεί τους ψηφοφόρους-φιλάθλους του Παναθηναϊκού, φέρνει όμως αντιμέτωπο τον κ. Μπακογιάννη με τον ερασιτέχνη  σύλλογο και με τον Δημ. Γιαννακόπουλο, που προωθεί άλλα επιχειρηματικά σχέδια βασιζόμενα στο «τριφύλλι».

Το project του Βοτανικού θεωρούνταν «πεθαμένο» από χρόνια – από τότε που το ΣτΕ έθεσε περιορισμούς, ψαλίδισε τα σχέδια και η εταιρεία «Βωβός» δεν μπόρεσε να προχωρήσει, οδηγούμενη σε χρεοκοπία. Τώρα η έκταση έχει περιέλθει στις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν δυνατότητα να την αξιοποιήσουν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος που προσπαθεί να προσεγγίσει τη μεγάλη μάζα των παναθηναϊκών φιλάθλων, υποστηρίζει ότι νομικά εμπόδια δεν υπάρχουν και ότι μπορεί να προχωρήσει εάν συντρέξουν και οι οικονομικές προϋποθέσεις – αν βρεθεί χρηματοδότηση.

Ανακινώντας το θέμα γηπέδου ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε από ραδιοφώνου:

«Το επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Υπάρχει η περίφημη διπλή ανάπλαση. Ένα σχέδιο νομικά τελειωμένο. Έχει περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι κλειδωμένο. Δεν έχει θεσμικό ζήτημα και μπορεί να προχωρήσει αύριο το πρωί. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στον Βοτανικό. Αν θα προχωρήσει το παλιό εμπορικό κέντρο του Βωβού, που σήμερα ανήκει στις τράπεζες. Και αν θα μπορούσαμε επιτέλους να μιλήσουμε δίπλα για ένα γήπεδο για την Εθνική Ελλάδας στον Βοτανικό. Το συζητάμε, το μελετάμε, το κοστολογούμε για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι».

Άμεση και ηχηρή ήταν η απάντηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, του οποίου πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του κατηγόρησε ευθέως τον Κ. Μπακογιάννη για προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, που θυμήθηκε ξαφνικά τον Βοτανικό. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τόσο στον ίδιο όσο και προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:
Α) Δεν θα επιτρέψουμε την χρήση της ιστορίας και της περιουσίας (γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης)  του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου από κανέναν πλην των μελών της Παναθηναϊκής Οικογένειας.

Β) Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό προς εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων».

Υπενθυμίζεται, ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προωθεί το επενδυτικό σχέδιο «Athens Alive», που περιλαμβάνει πολυετή εκμίσθωση και ανακατασκευή του ΟΑΚΑ, με δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, καταστημάτων και δημιουργία αθλητικού πάρκου, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού.  Για την υλοποίηση του συνεργάζεται με αμερικανικό όμιλο που ειδικεύεται στην εκμετάλλευση αθλητικών χώρων.

Το σχέδιο μάλιστα είχε θέσει και σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το «Athens Alive», έχει σημαντικές πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Είναι φανερό ότι τα δύο σχέδια είναι αντικρουόμενα. Μένει να φανεί το επόμενο διάστημα αν ο Κ. Μπακογιάννης θα αποσύρει οριστικά τη διπλή ανάπλαση, μπροστά  στο πολιτικό κόστος της κατηγορηματικής αντίθεσης Παναθηναϊκού και Δ. Γιαννακόπουλου ή αν θα επιμείνει προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Σχετικά Νέα