

Η Ελλάδα έχει την «παραγωγική δυνατότητα η οποία ξεπερνάει τα 6.000 μοριακά τεστ την ημέρα», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Τόνισε ότι η στρατηγική παραμένει ο μοριακός έλεγχος για την διάγνωση του κορωνοϊού και στη συνέχεια θα ενταχθούν και τα τεστ αντισωμάτων κυρίως για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί πάνω από 80.000 κλινικά δείγματα για την μοριακή ανίχνευση του κορωνοϊού.
Υπάρχουν δημόσια εργαστήρια για την διεξαγωγή του ελέγχου , είπε ο υφυπουργός και ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Ινστιτούτο Παστέρ, τα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Αθήνας, της Κρήτης, της Πάτρας, της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και 17 νοσοκομεία, που έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν μοριακό έλεγχο.
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.