

«Η κατάσταση στη Δυτική Αττική ήταν και είναι ανησυχητική. Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα καθημερινά και ανάλογα προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τη πανδημία του κορωνοϊού».
Αυτό τόνισε στη Βουλή ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος καταλόγισε στη κυβέρνηση αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική, που οδήγησε στη διόγκωση του προβλήματος του κορωνοϊού στη περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην επιβολή ενός σκληρού lockdown.
Ο κ. Κοντοζαμάνης απέρριψε τις κατηγορίες, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση έγκαιρα αντιμετώπισε το πρόβλημα και πήρε μέτρα ενώ σημείωσε ότι, η επιβολή του lockdown κρίθηκε αναγκαία μετά την ανάλυση των στοιχείων που έδειξαν ότι το RΤ σε αυτές τις περιοχές είναι πάνω από το 1% όταν στην υπόλοιπη Αττική είναι κάτω από το 1%.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 1.834 κρούσματα, εκ των οποίων τα 585 στο Δήμο Ασπροπύργου, τα 377 στην Ελευσίνα, τα 266 στα Μέγαρα και τα 447 στη Φυλή.
«Δεν παρουσιάζετε την πραγματική εικόνα. Δεν μπορεί σε μια εβδομάδα μέσα να υπάρχει και χαλάρωση μέτρων και αυστηρότατο lockdown. Είναι αδύνατον επιστημονικά να βασιστήκατε σε αξιόπιστα στοιχεία. Κάτι δεν ισχύει», σχολίασε ο κ. Τσίπρας ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση ότι «δεν έχει μαζική πολιτική τεστ για τον κορωνοϊό».
Ανταπαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης, επέμεινε ότι τα μέτρα στη Δυτική Αττική εφαρμόστηκαν μετά από ανάλυση τεκμηριωμένων επιστημονικών στοιχείων, που έδειξαν ότι ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού παρέμενε πολύ υψηλός.
Ακόμα, ο Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι γίνονται εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι, κυρίως σε χώρους που παρατηρούνται συνωστισμοί και κοσμοσυρροές, ενώ σημείωσε ότι συνολικά έγιναν περισσότεροι από 3.500 έλεγχοι και έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το διάστημα πριν τις 15 Δεκεμβρίου.
«Στους χώρους εργασίας υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται, οι έλεγχοι γίνονταν και γίνονται και εκεί που υπάρχουν περιπτώσεις εργοδοτών που δεν συμμορφώνονται το κράτος παρεμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία διασφαλίζει την προστασία της υγείας όλων των πολιτών», κατέληξε ο Υφυπουργός Υγείας.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.