

Ένα από τα έθιμα που κυριαρχούν στην Αμφίκλεια την περίοδο της Αποκριάς, και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή που κορυφώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι το κοντοσούβλι-γίγας.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αμφίκλεια οι ντόπιοι έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ένα κοντοσούβλι-γίγας που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων.
Αφού ψηθεί το προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι της βραδιάς που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι της Ελλάδας.
Σχετικά Νέα
Hellenic Train – ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών
Σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και ματαιώσεις υπάρχουν σε δρομολόγια τόσο στον υπεραστικό άξονα Αθήνα –.
Σπαρτιάτες: Αθώοι και οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων
Αθωώθηκαν και οι 13 κατηγορούμενοι στη δίκη των Σπαρτιατών. Απηλλάγησαν από την κατηγορία της.
Θεσσαλονίκη: Τρεις νεαροί οι δράστες της επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων στα Διαβατά
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Δέλτα, περιστατικό επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων.
Βουλή: Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη ύστερα από μήνυση συγγενών
Νέα ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με.