

Ένα από τα έθιμα που κυριαρχούν στην Αμφίκλεια την περίοδο της Αποκριάς, και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή που κορυφώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι το κοντοσούβλι-γίγας.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αμφίκλεια οι ντόπιοι έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ένα κοντοσούβλι-γίγας που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων.
Αφού ψηθεί το προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι της βραδιάς που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι της Ελλάδας.
Σχετικά Νέα
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.