Κοντά σε χαμηλό 2 ετών η μεταποίηση στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο

Σημαντική κάμψη σημείωσε η πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες PMI που καταρτίζει η S&P Global, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης έπεσε στις 52,4 μονάδες από τις 57 μονάδες του Μαΐου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 56 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη για τους τελευταίους 23 μήνες.

Ο PMI υπηρεσιών έπεσε στις 51,6 μονάδες από τις 53,4 μονάδες του Μαΐου και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,3 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών.

Ο σύνθετος PMI για την αμερικανική οικονομία υποχώρησε στις 51,2 μονάδες έναντι 53,6 μονάδες τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 52,9 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση άνω των 50 μονάδων φανερώνει επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου, ενώ οι μετρήσεις υπό των 50 μονάδων δείχνουν συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα