

Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από τον εκτροχιασμό μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στην επαρχία Τανγκανίκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και η κυβέρνηση.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Στιβ Μπικάγι είχε δώσει έναν πρώτο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 50 νεκρούς. Ωστόσο ο κυβερνήτης της Τανγκανίκα, Ζοέ Καμπιλά, είπε ότι επρόκειτο περί “λάθους” και ότι οι νεκροί ήταν 10 και οι τραυματίες 30.
Νωρίτερα σήμερα ο Μπικάγι παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του μπέρδεψαν τον συνολικό αριθμό των “νεκρών” με τον συνολικό αριθμό των “θυμάτων”, συμπεριέλαβαν δηλαδή στον πρώτο και τους τραυματίες.
“Αναφορικά με τον απολογισμό, υπήρξαν πολλές εκδοχές αλλά επιβεβαιώθηκε από την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων ότι υπάρχουν 15 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες”, είπε.
Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στη Λ.Δ. του Κονγκό και συνήθως οφείλονται στις κακές υποδομές και στην έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων.
Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων δεν είναι προς το παρόν σε θέση να καθορίσει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη.
Σχετικά Νέα
Ρούτε: Η μπάλα στα πόδια της Μόσχας για διαπραγματεύσεις με Κίεβο
Εναπόκειται στη Ρωσία να κάνει «τα επόμενα βήματα» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, εκτίμησε.
Δυτική Όχθη: Πέθανε η Ισραηλινή έγκυος που είχε τραυματιστεί από πυρά εντός του οχήματός της – Διασώθηκε το έμβρυό της
Η έγκυος Ισραηλινή που είχε τραυματισθεί χθες, Τετάρτη, το βράδυ από πυρά εναντίον του αυτοκινήτου της.
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να απελάσει στη Ρωσία μια ερευνήτρια του Χάρβαρντ
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να απελάσει στη χώρα καταγωγής της.
Κερδοφόρες πάνω από το 70% των κινεζικών εισηγμένων
Παρά την οικονομική αστάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εισηγμένες εταιρίες στα χρηματιστήρια της Κίνας.