Κομοτηνή – Σύσκεψη για τροχαία στην Εγνατία: Αναζητείται το νομικό πλαίσιο για την τοποθέτηση μηχανισμού ακινητοποίησης

Ολοκληρώθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης στην Κομοτηνή, η σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, -Εισαγγελικών Αρχών και Αστυνομίας και τεχνικών της Εγνατίας οδού– για το θέμα της αντιμετώπισης της κίνησης στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας οδού, από λαθροδιακινητές.

Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εισαγγελικές αρχές και τεχνικοί της Εγνατίας οδού, αναζητήθηκε το νομικό λαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού ακινητοποίησης οχημάτων (καρφιά), μετά τα δεκάδες περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που προκαλούν οδηγοί – διακινητές μεταναστών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην ΕΡΤ, τα συνεχή περιστατικά πρέπει να εμπλέξουν κι άλλα Αστυνομικά τμήματα, καθώς οι διακινητές -οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης- νοικιάζουν αυτοκίνητα από μεγάλες αστικές περιοχές και στην συνέχεια μεταβαίνουν στον Έβρο για να παραλάβουν τους παράτυπους μετανάστες.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνονται διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλο το μήκος της Εγνατίας για οδηγούς χωρίς δίπλωμα, πριν φτάσουν στις περιοχές κοντά στα σύνορα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα