

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, θα μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.
«Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν περαιτέρω την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Αζερμπαϊτζάν. Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως όπλο τις ενεργειακές προμήθειες, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ. Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο, ιδίως για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ΕΕ και το Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται για να οικοδομήσουν μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση για την καθαρή ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση, καθώς και τα δύο μέρη επιδιώκουν την πράσινη μετάβασή τους και τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Η ΕΕ και το Αζερμπαϊτζάν διαπραγματεύονται μια νέα συνολική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει ενισχυμένη συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής διαφοροποίησης, των επενδύσεων, του εμπορίου και της πλήρους αξιοποίησης του δυναμικού της κοινωνίας των πολιτών.
Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Σίμσον θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Η Επίτροπος Σίμσον θα συμμετάσχει στο διάλογο ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν για την ενέργεια, με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Παρβίζ Σαχμπαζόφ.
Σχετικά Νέα
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.
Ζαχάροβα: Η θέση της Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα μέτωπα
“Η θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία έχει.